Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Υπόθεση Siemens: Αφελής ή σκόπιμη η εμπλοκή Μητσοτάκη;


Είναι απορίας άξιο γιατί από χθες η πλειοψηφία των ΜΜΕ επικεντρώνει την ενημέρωση του κόσμου σχετικώς με το σκάνδαλο Siemens στην προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2007.

Η Siemens ελέγχεται από την ελληνική και τη γερμανική δικαιοσύνη για δωροδοκίες και μαύρο χρήμα από το 2003. Όχι για τις εμπορικές πράξεις της το περασμένο καλοκαίρι.


1. Γιατί τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας αφήσουν με την εντύπωση ότι ο τεχνικός εξοπλισμός που δόθηκε στον κ. Μητσοτάκη αποτελούσε «δωράκι»; Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι τα «δωράκια» δεν γίνονται επωνύμως και με επίσημα παραστατικά αλλά με άλλους τρόπους.

Στην περίπτωση ρευστού το «πολιτικό λάδωμα» γίνεται με σακούλες, κουτιά πάμπερς, καταθέσεις σε λογαριασμούς εξωτερικού μέσω υπεράκτιων εταιριών.

Στην περίπτωση αγαθών τα προϊόντα που θα πρέπει να σταλούν στον δωροδοκούμενο θα πρέπει πρώτα να αποχαρακτηρισθούν ως εμπορεύσιμα. Με άλλα λόγια να περαστούν σε ειδικούς καταλόγους ως πάγιος εξοπλισμός της εταιρίας που δωροδοκεί, στη συνέχεια να βγουν από την εταιρία και να σταλούν στον δωροδοκούμενο με ιδιωτικό αυτοκίνητο, χωρίς τιμολόγιο αγοράς και χωρίς δελτίο παράδοσης, και εν συνεχεία να αποχαρακτηρισθούν από «πάγιος εξοπλισμός» ως «αποσυρόμενα λόγω βλάβης».


2. Γιατί τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας αφήσουν με την εντύπωση ότι η Siemens δωροδόκησε τον κ. Μητσοτάκη για την προεκλογική του εκστρατεία;

Η προεκλογική εκστρατεία αρχίζει την στιγμή που θα διαλυθεί η Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης – αν και είναι εξαιρετικά πιθανό να γνώριζε ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες μετά το καλοκαίρι – προμηθεύεται τον εξοπλισμό από την Siemens τον Ιούλιο του 2007, δηλαδή 2 μήνες πριν την προκήρυξη των εκλογών. Και όπως ορίζει ο νόμος δεν είχε το δικαίωμα να συμπεριλάβει τα έξοδα για τον εξοπλισμό από την Siemens στα προεκλογικά του έξοδα.


3. Γιατί τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας αφήσουν με την εντύπωση ότι ο εισαγγελέας σκοπίμως καθυστέρησε να αναζητήσει τα συγκεκριμένα παραστατικά και να τα κατασχέσει, για να δώσει τον χρόνο στον κ. Μητσοτάκη να εξοφλήσει τις εκκρεμότητές του έναντι της Siemens.

Το γιατί ο εισαγγελέας καθυστέρησε είναι ένα ερώτημα που απαιτεί πειστική απάντηση. Το να γίνεται δίκη προθέσεων και μάλιστα με στόχο να δοθεί στον κόσμο η αίσθηση ότι κάποιοι θέλησαν να εξαφανίσουν παραστατικά στοιχεία και επίσημα έγγραφα, είναι βλακώδες αφού – αν μη τι άλλο – η διασταύρωση στοιχείων από την εφορία γίνεται εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια ενδελεχώς και τίποτε δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί. Τα τιμολόγια είναι δημόσια έγγραφα και τα βλέπουν πολλά μάτια.

Επομένως το ερώτημα είναι εάν τα ΜΜΕ θεωρούν αφελώς ότι στο επίκεντρο του σκανδάλου Siemens βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης, ή εάν σκοπίμως προσπαθούν να «ψηλώσουν» την συγκεκριμένη υπόθεση προμήθειας εξοπλισμού για να μας κάνουν να κοιτάμε το δάχτυλο και όχι το δάσος.


Και τέλος , αφού τα ΜΜΕ κάνουν δίκες προθέσεων γιατί δεν μας λένε ποιος τους έδωσε τα συγκεκριμένα έγγραφα; Ο εισαγγελέας δεν νομίζω να τα έδωσε, αφού έτσι αποδεικνύεται η καθυστέρησή του να τα κατασχέσει.

Αυτός που τα έδωσε στα ΜΜΕ, πως είχε πρόσβαση στα ντοκουμέντα και πως εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Siemens;

Σιγά μην μάθουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: