Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Αφιερωμένο στους οπαδούς και φίλους του Ομπάμα






«Ο κίνδυνος από το Ιράν είναι σοβαρός, πραγματικός, και στόχος μου να εξαλείψω αυτή την απειλή. Θα κάνω παν το δυνατόν για να αποτρέψω το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, οτιδήποτε περνά από το χέρι μου για να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα, οτιδήποτε περνά από το χέρι μου»

«Δεν προτίθεμαι να καθίσω στο ίδιο τραπέζι με τους αντίπαλους μας μόνο προς χάρην του διαλόγου»

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ ή για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή από το Ιράν.»

«…Η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να παραμείνει πρωτεύουσα του Ισραήλ και θα πρέπει να παραμείνει αδιαίρετη.»

Τάδε έφη Μπάρακ Ομπάμα, ο υποψήφιος πρόεδρος εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώπιον της γενικής συνέλευσης του AIPAC, του βασικού φιλοισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, ο πολιτικός - πρότυπο και ελπίδα των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο έδωσε τα διαπιστευτήριά του στο Ισραήλ.

Διερωτώμαι αν μετά από αυτά υπάρχουν ακόμη πολλοί που ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο με τον Μπαράκ Ομπάμα ως πλανητάρχη, που ελπίζουν στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, στην ενδοσκόπηση της Αμερικής για όσα δεινά έχει προκαλέσει στον κόσμο.

Αν και σε καμία περίπτωση δεν τάσσομαι υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, τουλάχιστον αυτή εξ αρχής είχε ευθέως υπερασπιστεί το Ισραήλ και διατηρούσε την ίδια ρητορική με τον Μπους για το θέμα του Ιράν.

Η ουσιαστική διαφορά της με τον Μπαράκ Ομπάμα είναι ότι ο Γερουσιαστής του Ιλινόις εξαπάτησε τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος που τον ψήφισαν στις προκριματικές.

Με τις υγείες τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: