Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Ο αξιότιμος κ. Κούλογλου και η βιομηχανία Ηρώων


Δεν χρειάστηκε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ για να βρει έναν ακόμη ήρωα για να τον κάνει εικόνισμα. Ο ανερμάτιστος πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλος για να δικαιολογήσει την απόφασή του, δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι εκπομπές του κ. Κούλογλου χωρίς καν να σκεφτεί ότι αυτή η δήλωση για κάποιους (όχι μόνο αριστερούς) θα γινόταν το βούτυρο στο ψωμί τους. Θα μπορούσε να περιοριστεί σε μια δήλωση που θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. ότι ο κ. Κουλογλου ευδοκίμως ολοκλήρωσε ένα ακόμη συμβόλαιό του με την ΕΡΤ.



Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας


Έγινε μέχρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε έξω από την ΕΡΤ για χάρη του δημοσιογράφου χωρίς σύνορα … Γιατί; Είχε η ΕΡΤ την υποχρέωση να προσφέρει επαγγελματική στέγη στον κ. Κούλογλου για πάντα; Είχε υπογράψει μαζί του συμβόλαιο στο οποίο να αναφέρεται ότι οι εκπομπές θα σταματήσουν μόνον όταν και εάν το αποφάσιζε ποτέ ο κ. Κούλογλου; Όχι βέβαια! Οι συγκεντρωμένοι έξω από την ΕΡΤ διαμαρτυρήθηκαν για «λογοκρισία». Δυστυχώς γι αυτούς η ΕΡΤ μετέδωσε όλες τις εκπομπές τις οποίες επιμελήθηκε ο κ. Κούλογλου. Ακόμη και την εκπομπή για την «γενιά των 700 ευρώ» που όπως ειπώθηκε ήταν μια εκ των αιτιών που οδήγησαν την ΕΡΤ στην … «αποπομπή» του δημοσιογράφου. Όπως μεταδόθηκαν όλες οι εκπομπές εδώ και 12 χρόνια.



Η «απόπειρα λογοκρισίας» και η απαξίωση της ΕΤ1


Ο κ. Κούλογλου είπε ότι έγινε «απόπειρα λογοκρισίας και η διακοπή των εκπομπών για πολιτικούς λόγους». Επί 8 χρόνια κυβερνήσεων Σιμίτη κι επί 4 χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ (με υπουργό ΜΜΕ τον Ρουσόπουλο και πρόεδρος της ΕΡΤ τον Παναγόπουλο) κανείς δεν τον λογόκρινε. Ενδιαφέρον θα είχε να μας πει πως εξηγεί αυτό το γεγονός. Διαβάσαμε ότι ο «δημοσιογράφος χωρίς σύνορα» έκανε λόγο για πιέσεις της αμερικανικής πρεσβείας έναντι της ΕΡΤ να σταματήσει η εκπομπή του ή τουλάχιστον να μετακομίσει στην ΕΤ1 η οποία υποτίθεται ότι είναι απαξιωμένη ως κανάλι. Γιατί θεωρεί υποβάθμισή του ο κ. Κούλογλου την μετακόμισή του στην ΕΤ1; Στο συμβόλαιό του αναφερόταν κάπου ότι η εκπομπή του θα μεταδίδεται «ο κόσμος να χαλάσει» στην ΝΕΤ; Κατά την ίδια λογική θεωρείται υποβάθμιση η μεταφορά ξένων σειρών όπως το Νοικοκυρές σε απόγνωση» ως υποβάθμιση; Λόγω τις αλλαγής καναλιού και συχνότητας μετάδοσης μιας εκπομπής, χάνεται και το πολυπληθές και φανατικό κοινό ενός βραβευμένου δημοσιογράφου με διεθνή αναγνώριση; Εάν ισχύει αυτό, τότε ο κ. Κούλογλου όντως δεν είχε καμία ελπίδα να διακριθεί παρα μόνο στην ΝΕΤ και ως εκ τούτου δεν έχει καμία ελπίδα να δει ξανά άσπρη μέρα σε άλλο κανάλι. Αλήθεια αυτό το πιστεύει ο κ. Κούλογλου;



Η αθώωση της αμερικάνικης πρεσβείας για την Χούντα δια χειρός Κούλογλου


Επί χρόνια οι ΗΠΑ και ιδίως η κυβέρνηση Μπους είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των εκπομπών του κ. Κούλογλου. Γιατί η αμερικανική πρεσβεία «ευαισθητοποιήθηκε» μόλις τώρα - στο τέλος της θητείας του έτσι κι αλλιώς τελειωμένου και απαξιωμένου Μπους - και δεν είχε αρχίσει τις πιέσεις είτε έναντι της απροκάλυπτα φιλο- αμερικανικής κυβέρνησης Σημίτη είτε αργότερα όταν κέρδισε τις εκλογές ο Καραμανλής του 2004; Πολύ όψιμη η αντίδραση της αμερικάνικης πρεσβείας, δεν νομίζετε;

Για να θυμηθούμε όμως και μια από τις εκπομπές του κ. Κούλογλου στην οποία γινόταν λόγος για τον ρόλο της αμερικάνικης πρεσβείας με την Χούντα του Παπαδόπουλου. Η εκπομπή σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκπομπής «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» μεταδόθηκε στις 15 Νοεμβρίου του 2001, λίγες εβδομάδες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Η εκπομπή αυτή είχε τίτλο «Το λάθος πραξικόπημα» και σε αυτήν ο κ. Κούλογλου, ούτε λίγο ούτε πολύ αθωώνει τον ρόλο των αμερικανών και της εδώ αμερικάνικης πρεσβείας στο πραξικόπημα. Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της εκπομπής «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» αναφέρεται : «Έτσι όταν ο Παπαδόπουλος και οι άλλοι συνταγματάρχες συνομώτες αναλαμβάνουν δράση, ο Κωνσταντίνος, οι αμερικανοί διπλωμάτες καθώς και ο πολιτικός κόσμος που παρακολουθούσε τις κινήσεις της βασιλόφρονης χούντας των στρατηγών καταλαμβάνονται εξ απήνης.» Η μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής (15/11/2001) συμπίπτει (τυχαίο;) με την συμπλήρωση δύο χρόνων από την επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα, κατά την οποία ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει συγγνώμη για τον ρόλο της χώρας του στο πραξικόπημα Απριλιανών. Δύο χρόνια μετά την επιβεβαίωση της άμεσης ανάμειξης των αμερικανών στην επιβολή της δικτατορίας και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη, ο κ. Κούλογλου αθώωνε την αμερικανική πρεσβεία.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα. Θα βρεις πολλά άλλα στο lupus002.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

http://na4u.blogspot.com/