Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Ο Τσίμας και το εικονοστάσι




Μεταφέρω αυτολεξεί το σχόλιο του κ. Π. Τσίμα στο αποψινό (28/5) δελτίο ειδήσεων του MEGA, σχετικό με την αγωγή Βγενόπουλου* κατά Παπανδρέου:

«Εφευρέθηκε ο θεσμός της βουλευτικής ασυλίας όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να έχει την απόλυτη, απεριόριστη, αχαλίνωτη ελευθερία ο πολιτικός κατά την άσκηση των πολιτικών του καθηκόντων ως εκπρόσωπος του λαού να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να φοβάται ότι θα τον κυνηγήσει ο χωροφύλακας, ούτε ότι θα τον καθίσει ο εισαγγελέας στο σκαμνί.»

Ο κ. Τσίμας καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες να αποδώσει πολιτική μονιμοποίηση στον Γ. Παπανδρέου να «λέει ό,τι θέλει».

Γιατί όλη αυτή η αγωνία και η πρεμούρα των τελευταίων ημερών από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των φερέφωνων του κόμματος για την αγωγή Βγενόπουλου; Προς τι οι φωνές και τα παράπονα;

Ο κ. Παπανδρέου στα μέσα Απριλίου προκάλεσε ανοικτά τον Βγενόπουλο :

1. Τον χαρακτήρισε «σερίφη»
2. Ευθασρώς δήλωσε ότι έχει γνώση των συνεπειών αυτής της πράξης του

Ιδού και το πώς αναπαρήγαγε την δήλωση Γ. Παπανδρέου το GreekMoney:


«Ο Γ. Παπανδρέου ρίχνει το γάντι στον Α. Βγενόπουλο
Ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή:«Ο κ. Βγενόπουλος λειτουργεί σαν σερίφης (?) Είμαι έτοιμος να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ασυλία, για να μην επικαλείται ως άλλοθι ο όποιος κ. Βγενόπουλος αυτά που επικαλείται. Είμαι βέβαιος ότι και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί το ίδιο θα έπρατταν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.»


Δυστυχώς για το ΠΑΣΟΚ και τα φερέφωνά του, ο Βγενόπουλος ανταποκρίθηκε στην πρόκληση. Ας πρόσεχαν!

Λυπάμαι που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξουν ότι ο Βγενόπουλος είναι κότα.

Λυπάμαι για την νοοτροπία ψευτοπαλικαρά του Γ. Παπανδρέου.

Όσο για τον κ. Τσίμα καλό θα ήταν να μην εκνευρίζεται τόσο. Ο Βγενόπουλος έχοντας έννομο συμφέρον άσκησε αγωγή κατά έλληνα πολίτη. Δεν προσέβαλε τα Θεία. Κι επίσης, ο κ. Παπανδρέου δεν είναι εικόνισμα και ως εκ τούτου δεν του πρέπει λιβάνισμα.

=====

Υ.Γ. : Δεν θα μπω στο παιχνίδι να κρίνω την πράξη του κ. Βγενόπουλου να ασκήσει αγωγή κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διότι είχε έννομο συμφέρον και αυτό τα λέει όλα. Ούτε θα μπω στον κόπο να ασχοληθώ με το ποιόν του Βγενόπουλου. Αυτό ας το εξετάσουν οι εισαγγελείς… αν υπάρχει ακόμη τυφλή δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: