Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Τα αληθινά γεγονότα για τις παρακολουθήσεις από την Deutsche Telecom


Προσφιλής η τακτική της παραπληροφόρησης και της απόκρυψης πληροφοριών από τα ΜΜΕ για συγκεκριμένα ζητήματα. Διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι η Deutsche Telecom έκανε υποκλοπές.


Απόψε στο MEGA ακούσαμε την Μαρία Σπυράκη να λέει για «υποκλοπές σε βάρος δημοσιογράφων και στελεχών της Deutsche Telecom.». Ποιο είναι το αβίαστο συμπέρασμα κάποιου που ακούει και διαβάζει όλα αυτά; Ότι η γερμανική εταιρία παρακολουθούσε τους δημοσιογράφους. Τι δεν μας λένε οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι;
Ας δούμε τα στοιχεία της υπόθεσης όπως αναφέρονται στο αξιόπιστο site PCWorld


1. Οι «παρακολουθήσεις» έγιναν το 2005 και το 2006. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ακόμη γίνονται παρακολουθήσεις.


2. Παρακολουθούνταν ΜΟΝΟ οι κλήσεις διευθυντικών στελεχών.


3. Η εταιρία είχε διαπιστώσει ότι ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι είχαν πληροφόρηση εκ των έσω για τα σχέδια και τις πολιτικές της


4. Οι παρακολουθήσεις γίνονταν για να διαπιστωθεί τι κλήσεις γίνονταν από διευθυντικά στελέχη, προς ποιους και τι κλήσεις δέχονταν αυτά τα στελέχη και από ποιους.


5. Καταγράφονταν οι αριθμοί των εξερχόμενων κλήσεων από εταιρικά κινητά και σταθερά τηλέφωνα των στελεχών , κατά τον ίδιο τρόπο όπως καταγράφονται οι εξερχόμενες κλήσεις των πελατών για την χρέωση του λογαριασμού τους. Δηλαδή η Deutsche Telecom κρατουσε αντίγραφο του λεγόμενου "αναλυτικού λογαριασμού".


6. Δεν καταγραφόταν το περιεχόμενο των συνομιλιών, δηλαδή δεν υπήρχαν κοριοί.


7. Η αποκάλυψη έγινε στην νέα διοίκηση της Deutsche Telecom μετά από εσωτερική πληροφόρηση και η ίδια η διοίκηση κίνησε τις διαδικασίες εισαγγελικής έρευνας.



Βιομηχανική «αντικατασκοπεία»


Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία και με την επιφύλαξη ότι μπορεί κάτι από τα προαναφερόμενα να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η Deutsche Telecom διενεργούσε εσωτερική - και άρα βιομηχανική - «αντικατασκοπεία», στην προσπάθειά της να ανακαλύψει ποια στελέχη της διαρρέουν πληροφορίες στον τύπο.


Όμως κάποιοι στρατευμένοι δημοσιογράφοι , εφημερίδες και κανάλια αλλά και κόμματα προσπαθούν να μας περάσουν με ενδοφλέβια ένεση ότι η Deutsche Telecom παρακολουθούσε τηλεφωνικές συνομιλίες απλών Γερμανών πολιτών.


Επομένως το ερώτημα που θα έπρεπε να θέσουν όλοι αυτοί οι παραχαράκτες της ενημέρωσης είναι εάν η Deutsche Telecom – όταν αναλάβει τα ηνία του ΟΤΕ- θα παρακολουθεί τα στελέχη του οργανισμού για να εξακριβώσει με ποιους επικοινωνούν από τα εταιρικά τους τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: