Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Όταν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα : Ξαφνικός «έρωτας» Παπανδρέου – Βγενόπουλου για το μικροπολιτικό συμφέρον

Χαίρεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυριζόμενος ότι υπήρξε «ομερτά» στον τρόπο με τον οποίο η MIG απέκτησε το 19,9% του ΟΤΕ και στον τρόπο που εν συνεχεία η Deutsche Telecom απέκτησε αυτό το ποσοστό μετοχών.

Ο κ. Παπανδρέου άκουσε δια στόματος Βγενόπουλου αυτά που ήθελε να ακούσει και τον βόλευαν :

- Ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι ο Αλογοσκούφης δεν προστάτευσε τα συμφέροντα των μικρομετόχων του ΟΤΕ. Επίσης, τάχθηκε κατά του αφελληνισμού των επιχειρήσεων και δήλωσε προσωπικά αδικημένος από τον υπουργό Οικονομίας, διερωτώμενος γιατί ο κ. Αλογοσκούφης δεν ήθελε συμμέτοχο στον ΟΤΕ μια εταιρεία που το 51,4% των κεφαλαίων της είναι ελληνικά.

Με άλλα λόγια ο κ. Βγενόπουλος ξαφνικά έδειξε αμέριστη συμπάθεια για τους μικρομετόχους (σε αυτό το σημείο ο κ. Παπανδρέου πρέπει να συγκινήθηκε), τους οποίους όμως εκμεταλλεύτηκε αγοράζοντας από τον πίνακα, για να πλουτίσει στην συνέχεια πουλώντας με υπεραξία στην Deutsche Telecom. Είναι μια θετική εξέλιξη η συμπόνια του για τους μικρομετόχους. Ο πρόεδρος της MIG αποκτά ηθικούς κανόνες… έστω κι εκ των υστέρων. Επίσης εξέφρασε την πικρία του για ποιο πράγμα; Επειδή η κυβέρνηση δεν δέχθηκε ως συνεταίρο της κάποιον για τον οποίο δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια του (και τα … «ελληνικά» κεφάλαιά του) κι ο οποίος είναι ανίδεος σε ό,τι αφορά τις τηλεπικοινωνίες. Όντως είναι σκληρό να σε απορρίπτει κάποιος επειδή είσαι μπελάς.

- Ο αντιπρόεδρος της MIG κατέκρινε τον Παναγή Βουρλούμη για τον τρόπο που διοικεί τον Οργανισμό.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Παπανδρέου μάλλον θα δάκρυσε. Διότι είναι γνωστό – το λέει το ΠΑΣΟΚ ντε!!! - ότι ο Βουρλούμης δεν διοικεί σωστά τον ΟΤΕ.

Με άλλα λόγια ο κ. Παπανδρέου δεν νοιάζεται ποιος επιτίθεται εναντίον ποιού, με τι κίνητρα και με ποια επιχειρήματα. Αυτό που τον ικανοποιεί είναι οι επιθέσεις – από όπου κι αν προέρχονται – να είναι εναντίον αυτών που ο κ. Παπανδρέου θεωρεί αντιπάλους του.

Ηθική «λάστιχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: