Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Η Ντόρα, ο Κοσοβάρος και η συνωμοσιολογία




Ως «πολιτικό ατόπημα» και «μυστικό ραντεβού» χαρακτηρίστηκε η συνάντηση της υπ. εξωτερικών με τον αποκαλούμενο υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Σκεντέρ Χουσενί.

Δεν τολμούν να γράψουν εφημερίδες ότι:

- Ο Χουσένι ήταν στην Βουλγαρία με την ανοχή της Βουλγαρικής κυβέρνησης και παρά τις αντιρρήσεις των Σέρβων προσκεκλημένων. Έψαξαν οι εφημερίδες να βρουν και να μας ενημερώσουν για το πόσοι και ποιοι αξιωματούχοι άλλων Βαλκανικών χωρών συναντήθηκαν με αυτόν τον κύριο;

- Όταν θες να έχεις ως έθνος δυναμική διπλωματική παρουσία και επιρροή στα Βαλκάνια πρέπει να συναντιέσαι με όλους! Ακόμη και με αυτούς, των οποίων την ιδιότητα δεν αναγνωρίζεις.

- Το να κλείνεις τα μάτια, να γυρνάς την πλάτη και να αγνοείς τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η παράνομη αλλά de facto ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, σε θέτει στο περιθώριο και όχι στην ηγεσία των Βαλκανίων.

- Αν αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είχε την προεδρία της Ε.Ε. θα όφειλε να ασχοληθεί με το ζήτημα του Κοσόβου και να συναντηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους.

- Αν η Κοντολίζα Ράις και όλοι οι προκάτοχοί της συναντιόνταν με τους υπουργούς εξωτερικών της Κούβας ίσως μια γωνιά του κόσμου να ήταν πιο ήρεμη.

- Αν οι πρόεδροι και οι υπουργοί εξωτερικών της Κύπρου τις τελευταίες 2 δεκαετίες που συναντιόνταν με τον Ντενκτάς και τον Ταλάτ, έχουν διαπράξει ατόπημα και έχουν αναγνωρίσει εμμέσως το Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

Κι επιτέλους αυτή η συνωμοσιολογία των εφημερίδων είναι βλακώδης.

1. Μυστικές συναντήσεις με αυτόπτες μάρτυρες δημοσιογράφους (έστω κι αν αυτοί δεν είναι έλληνες) και φωτορεπόρτερ δεν υπάρχουν.

2. Οι Κοσοβάροι έκαναν «κρα» για μια συνάντηση με την Μπακογιάννη και σίγουρα έβαλαν λυτούς και δεμένους για να την επιτύχουν. Ποιος πιστεύει ότι η Μπακογιάννη είναι αφελής και δεν σκέφτηκε ότι οι Κοσοβάροι θα εκμεταλλευτούν την συνάντηση για επικοινωνιακούς λόγους και εσωτερική κατανάλωση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: